In principe moet er in elk bedrijf een bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. Of het nu een massagesalon is of niet. Bedrijfshulpverlener worden is niet echt heel erg moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is een cursus te volgen. Doe een bhv cursus en vergroot je vaardigheden om de veiligheid in je bedrijf (massagesalon) te vergroten. Wij nemen in deze blog graag met je door wat dit precies allemaal inhoudt en wat de voordelen van een bedrijfshulpverlener op de werkvloer zijn. Zo hopen we jou te inspireren. Lees snel verder en ontdek hoe het in elkaar zit.

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Stel je hebt meerdere medewerkers in je bedrijf rondlopen. Dan is het verplicht om een bedrijfshulpverlener op de werkvloer aanwezig te hebben. Het gaat dus om een gewone werknemer die een cursus gedaan heeft over hoe te handelen bij een bedrijfsongeval. Dit noemen we de zogenaamde BHV-cursus. Tijdens deze cursus leer je wat je moet doen als iemand eerste hulp nodig heeft. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat er een brand uitbreekt en deze gebruikt moet worden. Bedrijfshulpverlener weet hoe een beginnende brand geblust moet worden. Is het nodig dat een bedrijfspand ontruimd wordt? Dan helpen de bedrijfshulpverleners de personeelsleden uit het pand te evacueren.

Hoe word ik een bedrijfshulpverlener? 

Je kunt je werkgever vragen of je een bedrijfshulpverlener kunt worden. Dat wil zeggen dat je de cursus gaat volgen. Het leuke van deze cursus is dat hij maar een dag duurt en ook direct het examen op dezelfde dag plaatsvindt. Zo ben je de volgende dag al een bedrijfshulpverlener als je alles afgerond hebt. Je krijgt dan een certificaat dat overigens bij alle bedrijven in Nederland geldig is. Het is dus zeker iets wat je op je cv zou willen zetten.

Wij hopen dat we geïnspireerd hebben met deze blog en hebben laten zien wat de voordelen van een bedrijfshulpverlener op de werkvloer zijn. Het maakt niet uit of het over een massagesalon gaat of iets anders, want op elke werkvloer kan er een ongeval plaatsvinden en dan is een bedrijfshulpverlener echt de eerste persoon die je kan helpen.