Wat is RSI?

RSI is voor de fysiotherapeut een dagelijks terugkerend probleem. RSI, of Repetitive Strain Injury, is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen die ontstaan door overbelasting van de spieren, pezen en gewrichten door herhaalde bewegingen. Onze fysiotherapie praktijk ziet vele mensen met RSI klachten. Deze RSI-klachten komen vooral voor in de handen, polsen, armen en nek, maar kunnen ook in andere delen van het lichaam optreden.

Wat zijn de oorzaken van RSI?

Er zijn verschillende oorzaken van RSI, zoals het uitvoeren van herhaalde bewegingen zonder voldoende rust, het werken met vibratie-intensieve gereedschappen of het werken in een ongemakkelijke houding. RSI-klachten kunnen leiden tot pijn, stijfheid, verminderde kracht en beweeglijkheid en, in ernstige gevallen, kan het leiden tot blijvende schade aan de spieren en gewrichten.

Wat is een mogelijke behandeling voor RSI bij Fysiotherapie MoveWell?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor RSI, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de voorkeuren van de patiënt. Massage is uiteraard mogelijk echter zijn specifieke technieken van belang om de doorbloeding te verbeteren en het weefsel te optimaliseren. 

De behandeling bij MoveWell kan bestaan uit massage, fysiotherapie, dry needling, shockwave en chiropractie. Het is ook belangrijk om de oorzaak van de RSI te identificeren en deze te verminderen of te elimineren om toekomstige RSI-klachten te voorkomen. Ofwel de risicofactoren uit te schakelen.

RSI kan invloed hebben op het dagelijks leven van mensen en het is daarom belangrijk om tijdig professioneel advies te vragen als je last hebt van RSI-klachten. Door de juiste behandeling te krijgen, kun je de pijn en andere symptomen verminderen en een betere levenskwaliteit behouden.

De fysiotherapie en RSI

Fysiotherapeuten zijn gekwalificeerde zorgverleners die specifiek opgeleid zijn om RSI-klachten te behandelen. RSI staat voor repetitief belastingsyndroom, een aandoening die ontstaat door herhaalde bewegingen, zoals het werken aan een computer. RSI kan leiden tot klachten zoals pijn, stijfheid en krachtverlies in de armen, handen, schouders en nek.

Fysiotherapie kan RSI-klachten behandelen door middel van oefentherapie, massage-therapie en oefeningen voor het verbeteren van de houding. Deze behandelingen zijn gericht op het verminderen van de pijn, het verbeteren van de bewegelijkheid en het versterken van de spieren.

Fysiotherapeuten van MoveWell zullen ook aanbevelingen doen voor veranderingen in het werkomgeving en werkgewoonten om herhaling van klachten te voorkomen. Bovendien, fysiotherapeuten kunnen u ook adviseren over hulpmiddelen zoals polssteunen, muismatten of verstelbare bureaustoelen.

Als u RSI-klachten heeft, is het raadzaam om een fysiotherapeut te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Door de juiste behandeling kan de fysiotherapeut u helpen om de klachten te verminderen en uw kwaliteit van leven te verbeteren.